לא מעט מכשירים, מכונות וציוד מסוגים שונים עובדים על עיקרון הידראוליקה. מדובר על עקרון המבוסס על חוקי שיווי משקל ותנועה של נוזלים בתנאי לחץ. דוגמא טובה לכך הם מכשירים ואמצעים שעובדים על זרימת מים במערכות המורכבות מצינורות לחץ. למשל מנועים, משאבות, בוכנות ועוד שורה ארוכה של מתקנים ומכשירים שונים.
כל אחד מהמכשירים והמתקנים הנ"ל הוא חיוני בשביל שנוכל לבצע את העבודה שלנו על הצד הטוב ביותר, ולכן אם הם מתקלקלים, עלינו למצוא גורם שמתמחה בתיקונם. באופן טבעי, החשיבות באה לידי ביטוי לא רק בכך שהתיקון יהיה איכותי, אלא גם דברים נוספים שקשורים אליו.
במאמר זה אנחנו נבחן את השאלה, כיצד בוחרים מערכת תיקון הידראוליקה בצורה נכונה, זאת על מנת שיהיה אפשר להשתמש בפרמטרים שנציג לצורך בחירת מעבדה מקצועית ואיכותית, כמה שיותר מהר.
לפני כן, נסביר בקצרה מה זה תיקון הידראוליקה ומה זה כולל. צריך לזכור, מאחר ומדובר על מכשירים ומתקנים בהם אנחנו עושים שימוש באופן קבוע, אזי שעלינו לוודא שהם עובדים באופן סדיר, כל הזמן, ללא הפסקה. לכן, אם אנחנו מרגישים שיש בעיה מסוימת, אזי שעלינו לטפל בה בהקדם ולא לדחות את זה.
מה כולל תיקון הידראוליקה?
תיקון הידראוליקה הוא מצב בו לוקחים מכשיר שפועל על פי כללים הידראוליים אשר דורש החלפה של רכיבים מסוימים, שיפוץ רכיבים, התקנה של רכיבים ועוד. אלה יכולים להיות רכיבים שמשפיעים על הפעולה באופן ישיר וכן כאלה המשפיעים באופן חלקי או בעקיפין.
תהליך התיקון כולל שלושה חלקים עיקריים. אבחון הבעיה, טיפול כולל החלפת הרכיבים הרלוונטיים, ולבסוף בדיקה של המוצר אחרי התיקון, על מנת לוודא שהוא עובד בצורה סדירה. יהיו מקרים, למשל בכלי רכב, אז יהיה צורך לבצע בדיקה בסיטואציות שונות בשביל לוודא שאכן הרכיב תוקן באופן שלם. במידה ובלתי אפשרי לבדוק זאת בכל סיטואציה אפשרית, הרי שרק בזמן אמת, יהיה אפשר לדעת שאכן הבעיה תוקנה.
מאוד ייתכן שייוצר בלאי עם הזמן ולכן המכשיר יתקלקל גם אחרי שהוא תוקן. זה בהחלט סביר כשמדובר על מכשירים ומתקנים שנעשה בהם שימוש רב בתנאים מגוונים.
איך בוחרים מעבדה בצורה נכונה?
ראשית, יש לוודא שהמעבדה מתמחה בתיקון הידראוליקה מכל הסוגים, והיא מעסיקה בעלי מקצוע שיש להם את הידע הדרוש וכל מה שנדרש מבחינת המכשור, בשביל לבצע את התיקון כפי שאנחנו מצפים ממנה.
שנית, יש לוודא שהמעבדה יכולה לבצע את התיקון תוך זמן קצר, ואם נדרש, אזי שצוות מטעמה יכול לאסוף את המכשיר למעבדה ולהחזיר אותו אלינו בסיום התהליך. אם מדובר על מתקן שלא ניתן לנייד, אזי צריך לוודא שהם יכולים להגיע אלינו.
שלישית, חשוב לוודא שהמעבדה מספקת שירות החלפת רכיבים ישנים ברכיבים מקוריים, חדשים.